Malzemeler
- 1 orta boy sakız kabak
- 2 çorba kaşığı un
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı doğranmış dereotu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 çorba kaşığı taze kaşar
- Üzeri için dilediğiniz pizza malzemeleri ekleyebilirsiniz biz körpe ıspanak, çeri domates ve taze kaşar peyniri kullandık. Mevsime göre malzemeyi değiştirebilirsiniz.
- Bir tutam tuz.
Hazırlanışı:
- Kabağı rendeleyin ve mümkün olduğunca elinizde sıkarak suyunu ayırın.
- Bir karıştırma kabında rendelenmiş kabak, un, çırpılmış yumurta ve bir tutam tuz ile karıştırın.
- Karışımı hafifçe yağlanmış bir tavaya aktarın ve yayın.
- Tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika veya alt kısmı çıtır çıtır olana kadar kızartın, sonra ters çevirerek diğer tarafını pişirin.
- Sonra üzerine körpe ıspanak yaprakları, ikiye bölünmüş çeri domates ve 2 çorba kaşığı taze kaşar rendesi serpin. Tencerenin kapağını tekrar kapatın ve 5 dakika daha pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra servis tabağına alarak 4’e bölün ve servis yapın.
Orta boy sebze ağırlıklı pizzanız hazır. Afiyet olsun.