Ispanaklı bulgurlu köfte 9 ay ve sonrası

Ispanaklı bulgurlu köfte 9 ay ve sonrası

Ispanaklı bulgurlu köfte

Malzemeler

250 gr. dana kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 dilim ekmek içi
1 çorba kâsesi ayıklanmış ıspanak
1 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı ucu ile tuz
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı

İnce bulgur bir kâseye koyulur. Üzerini hafif geçecek kadar kaynamış su ile şişmeye bırakılır. Öte yanda kıyma başka bir kaba koyulur ve içerisine soğan rendelenir. (Rendelemek yerine çok ince doğramak köfteyi daha lezzetli yapar).

İçerisine ufalanmış ekmek içi, tuz, ayıklanıp yıkanmış ve çok ince doğranmış ıspanak en son olarak da şişmiş olan ince bulgur ilave edilir. İyice yoğurulduktan sonra el ile köfte şekli verilir. Fırında 180 derecede veya yanmaz bir tavaya sızma zeytinyağı koyularak orta ateşte, arkalı önlü çevrilerek pişirilir. Yanında tam tahıllı makarna ile servis edebilirsiniz.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Ispanak, yüksek oranda A, C ve E vitamini gibi antioksidan maddeleri içerir. Demir ve potasyum kaynağıdır. Ispanak, diğer yeşil yapraklı sebzelerde de olduğu gibi, pişirildiği gün yenmeli, ertesi gün beklemiş yemek tekrar servis edilmemelidir. Kırmızı et bebek ve çocuklar için en değerli protein ve demir kaynağıdır. Bu nedenle haftada en az 3 gün 1 öğünde kırmızı et tüketmeleri sağlanmalıdır. Genel olarak bebekler 6. aydan sonra kırmızı eti düzenli tüketmeye başlamalıdırlar. Kırmızı eti kıyma ya da köfte şeklinde yedirmek daha kolay olur.

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.