Hindi eti tavuğa nazaran daha sert olduğundan küçük çocuklar için yemek zor olabilir. Bu tarifte hindi yerine tavuk eti de kullanabilirsiniz.
Malzemeler
1/2 (yarım) küçük kuru soğan, küp küp doğranmış
1/2 havuç, rendelenmiş veya küp küp doğranmış
1/2 kereviz, küp küp doğranmış
3 su bardağı su
2 su bardağı hindi eti suyu
4 çorba kaşığı pişmiş hindi eti, küçük parçalanmış ( didiklenmiş)
4 dal maydanoz, kıyılmış
Yarım su bardağı tel şehriye
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Öncelikle hindi veya tavuk haşlanır. Suyu bir kenara alınır. Çorba tenceresine yağ koyulur. Doğranmış soğan, havuç ve kereviz yumuşayana kadar karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Piştiğinde hindi veya tavuk suyu ve su eklenir. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca içine hindi, erişte ve maydanoz elenir. Bebekler için çatal ile ezilerek, büyük çocuklar için olduğu haliyle servis edilir.
Yrd. Doç. Dr. Mahir Gülcan’ın notu:
Hindi kolesterolü düşük ama proteini yüksek olan çok iyi bir hayvansal protein kaynağıdır. Etin kırmızı olması, myoglobin açısından zengin yani kaslara oksijen götüren destekleyicilerin ve protein taşıyıcılarının fazla olduğunu gösterir. Ayrıca koyu etler beyaz etten daha fazla kaloriye sahiptir. Hindi etinde aynı zamanda fosfor, potasyum, magnezyum bulunur. Hindi, protein açısından da son derece zengindir. Çok yağ içermeyen bu etin pişmesi biraz zordur.