Havuçlu muhallebi 6 ay sonrası bebekler için

Havuçlu muhallebi 6 ay sonrası bebekler için

Bu tarifte vitamin kaybını azaltmak için önce muhallebi yapılmalı en son havuç rendelenerek koyulmalı.

Havuçlu muhallebi

Malzemeler

1 küçük boy havuç
2 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı su

Hazırlanışı

Havuç buharda pişirilir ve yumuşayınca çatalla ezilir. Bu sırada irmik ve su kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadığında ocaktan alınır. İçine ezilmiş havuç ilave edilerek karıştırılır. Ilık olarak yedirilir. Havucu çok ince rendeleyerek (2 tatlı kaşığı kadar) pişirmeden de muhallebiye ekleyebilirsiniz. Muhallebi sıcakken ekleyeceğiniz için biraz bu ısı ile de yumuşayacaktır.

Yrd.Doç.Dr.Enver mahir Gülcan’ın notu

Burada vitamin kaybını azaltmak için önce muhallebi yapılmalı en son havuç rendelenerek koyulmalı. Rendeleme işlemi zaten besin değeri kaybı yaratır üzerine bir de tezgâhta bekleterek havucu sadece posaya dönüştürmemek gerekir.

Havuç, beta-karoten içerir. Bu vücuda girdiğinde direkt olarak A vitaminine dönüşür. Dönüşen bu A vitamini gözler, bağışıklık sistemi, kemikler ve dişlere büyük ölçüde güç kazandırır. A vitaminin saç, tırnak, cilt ve karaciğer sağlığını korumak yanında kolesterolü düşürmesi ve kalp-damar hastalıklarını önlemesi ile de çocuklarımızın geleceklerini sağlıklı yaşamasına büyük katkı sağlayacaktır. Havuç içerisinde, A vitaminin yanında bir sürü yararlı vitamin ve besin maddeleri bulunmaktadır. Bunlar B vitamini, C vitamini, D vitamini, E vitamini ve K vitamini, aynı zamanda protein, sodyum, manganez, potasyum, çinko, fosfor gibi daha birçok besin maddesi bulunmaktadır. Havucun anti-bakteriyel ve anti-septik özeliklerini de unutmamak gerekir.

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.