Havuç mücveri 1 yaş ve sonrası

Havuç mücveri 1 yaş ve sonrası

Havuç mücveri

Malzemeler

3 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy sakız kabak
1 yumurta
3 çorba kaşığı beyaz peynir
4-5 dal dereotu
3 dilim ufalanmış tam buğday ekmeği
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı

Havuç, patates, kabak iyice yıkanarak soyulur ve rendelenir. Derince bir kaba koyulur. İçine yumurta, ekmek, dereotu, beyaz peynir, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edilir ve iyice karıştırılır. Cam fırın kabının içi kalan 1 çorba kaşığı yağ ile yağlandıktan sonra, karışım bu kâseye dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Fırından çıkan mücver biraz ılıyınca kesilerek servis edilir.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gürcan’ın notu

Havuç faydaları saymakla bitmeyen bir sebze. İçinde bolca beta-karoten içerir. Bu vücudumuza girdiğinde direkt olarak A vitaminine dönüşür. Dönüşen bu A vitamini çocuklarımızın gözlerine, bağışıklık sistemine, kemiklerine ve dişlerine büyük ölçüde güç kazandırır. Bunlar havuç B vitamini, C vitamini, D vitamini, E vitamini ve K vitamini, aynı zamanda protein, sodyum, manganez, potasyum, çinko, fosfor gibi daha birçok besin maddesi ihtiva eder.

Yapısında doğal şeker olduğundan çocuklar bunu içmekten, yemekten büyük zevk alır. Şekerin bu doğal halinin, rafine şekerden uzak, sağlıklı çocuklar yetiştirmek adına büyük faydaları vardır. Mücver yapısı gereği yumuşak ve rahat çiğnenen bir yemek olduğundan genellikle çocukların sevdiği bir yemektir. Sebzeleri çocuklara sevdirmek için iyi bir alternatiftir.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.