Hamsi buğulama 9 ay ve sonrası çocuklar için

Hamsi buğulama 9 ay ve sonrası çocuklar için

Hamsi buğulama

Malzemeler

½ kg. Hamsi
2 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
3-5 dal maydanoz
1 limon
2 defne yaprağı
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 domates

Hazırlanışı

Patatesler soyulur ve halka halka kesilerek yağlanmış fırın kabının zeminine dizilir. Üzerine ayıklanmış yıkanmış hamsi, halka doğranmış soğan, domates,  halka kesilmiş limon, defne yaprağı dizilir. 2 çay bardağı kadar su gezdirilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.

Not: Hamsi buğulama yemeğini küçük çocuklara yedirmeden önce el ile lokmada kılçık olmadığını iyice kontrol ederek sadece et kısmından yediriniz. Küçük çocuklar için kılçığı kolay temizlenebilen balıklar tercih ediniz.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.