Hamsi buğulama 9 ay ve sonrası çocuklar için

 

Hamsi buğulama 9 ay ve sonrası çocuklar için

Hamsi buğulama

Malzemeler

½ kg. Hamsi
2 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
3-5 dal maydanoz
1 limon
2 defne yaprağı
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 domates

Hazırlanışı

Patatesler soyulur ve halka halka kesilerek yağlanmış fırın kabının zeminine dizilir. Üzerine ayıklanmış yıkanmış hamsi, halka doğranmış soğan, domates,  halka kesilmiş limon, defne yaprağı dizilir. 2 çay bardağı kadar su gezdirilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.

Not: Hamsi buğulama yemeğini küçük çocuklara yedirmeden önce el ile lokmada kılçık olmadığını iyice kontrol ederek sadece et kısmından yediriniz. Küçük çocuklar için kılçığı kolay temizlenebilen balıklar tercih ediniz.

 

Reklam