Hamsi buğulama 9 ay ve sonrası çocuklar için

 

Hamsi buğulama 9 ay ve sonrası çocuklar için

Hamsi buğulama

Malzemeler

½ kg. Hamsi
2 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
3-5 dal maydanoz
1 limon
2 defne yaprağı
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 domates

Hazırlanışı

Patatesler soyulur ve halka halka kesilerek yağlanmış fırın kabının zeminine dizilir. Üzerine ayıklanmış yıkanmış hamsi, halka doğranmış soğan, domates,  halka kesilmiş limon, defne yaprağı dizilir. 2 çay bardağı kadar su gezdirilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.

Not: Hamsi buğulama yemeğini küçük çocuklara yedirmeden önce el ile lokmada kılçık olmadığını iyice kontrol ederek sadece et kısmından yediriniz. Küçük çocuklar için kılçığı kolay temizlenebilen balıklar tercih ediniz.

 

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.