Glütensiz meyveli kinoa 8 ay ve sonrası çocuklar için

Glütensiz meyveli kinoa 8 ay ve sonrası çocuklar için

Glütensiz meyveli kinoa

Malzemeler

50 gr kinoa (1/4 bardak)
1/2 bardak su
1 küçük elma kabuğu ve çekirdekleri soyulup doğranmış
1 tatlı kaşığı kuru üzüm
1 adet olgun yerli muz ya da büyük ise 1/2 muz

Hazırlanışı

Kinoa iyice yıkanır ve ılık suya koyulur. Bir küçük tencereye 1/2 bardak su koyulur. Kaynayınca ılık suda bekletilen kinoa süzülerek eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. 5 dk orta ateşte pişirdikten sonra elmalar ve kuru üzümler eklenir. Kısık ateşte elmalar ve üzümler yumuşayıp, kinoa suyunu çekinceye kadar 5-10 dk pişirilir. Ezilmiş muz ve bir tutam tarçın ile harmanlanıp servis edilir.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Meyvelerin gücü, kinoanın sağlığı ile birleşerek bebekler için harika bir ara öğün oluşturmuş. Özellikle üzümün antioksidan etkisi ve iyi bir demir kaynağı olması, kansızlık riski olan bebeklik çağı grubu için değerli bir özellik. Bir şeye dikkat: Kabızlığı olan ya da kaka yapmakta zorlanan bir bebeğiniz varsa muza dikkat etmeniz gerekir, bu durumda muz yerine başka bir meyve tercih edilmesi uygundur. Yine çölyak hastalığı ya da glüten hassasiyeti olan çocuklar için glütensiz meyveli kinoa güzel bir alternatif.

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.