Glütensiz meyveli kinoa 8 ay ve sonrası çocuklar için

Glütensiz meyveli kinoa 8 ay ve sonrası çocuklar için

Glütensiz meyveli kinoa

Malzemeler

  • 50 gr kinoa (1/4 bardak)
  • 1/2 bardak su
  • 1 küçük elma kabuğu ve çekirdekleri soyulup doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı kuru üzüm
  • 1 adet olgun yerli muz ya da büyük ise 1/2 muz

Hazırlanışı

  • Kinoa iyice yıkanır ve ılık suya koyulur.
  • Bir küçük tencereye 1/2 bardak su koyulur. Kaynayınca ılık suda bekletilen kinoa süzülerek eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır.
  • 5 dk orta ateşte pişirdikten sonra elmalar ve kuru üzümler eklenir. Kısık ateşte elmalar ve üzümler yumuşayıp, kinoa suyunu çekinceye kadar 5-10 dk pişirilir.
  • Ezilmiş muz ve bir tutam tarçın ile harmanlanıp servis edilir.

Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Meyvelerin gücü, kinoanın sağlığı ile birleşerek bebekler için harika bir ara öğün oluşturmuş. Özellikle üzümün antioksidan etkisi ve iyi bir demir kaynağı olması, kansızlık riski olan bebeklik çağı grubu için değerli bir özellik. Bir şeye dikkat: Kabızlığı olan ya da kaka yapmakta zorlanan bir bebeğiniz varsa muza dikkat etmeniz gerekir, bu durumda muz yerine başka bir meyve tercih edilmesi uygundur. Yine çölyak hastalığı ya da glüten hassasiyeti olan çocuklar için glütensiz meyveli kinoa güzel bir alternatif.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.