Glütensiz mayasız sodalı ekmek 2 yaş ve sonrası

Glütensiz mayasız sodalı ekmek 2 yaş ve sonrası

Glütensiz mayasız sodalı ekmek

Malzemeler

1 şişe soda
1 çay kaşığı ılık süt
2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı
2 yumurta beyazı
1 yumurta sarısı
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı mısır unu veya 1 su bardağı glütensiz un
1/2 çay kaşığı tuz
Susam

Hazırlanışı

Yumurta beyazlarını çırpın. Ayrı kapta unlar, karbonat ve tuzu karıştırın. İçine sodayı yavaş yavaş koyun. Sonra sütü ve yağı yedire yedire ekleyin. Çok akışkan olmayan yumuşak bir hamur elde edin. Tepsiyi yağlayın ve bir kat susamı yayın. Üstüne hamuru döküp yumurta sarısını sürün. Bir kat daha susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yarım saat pişirin.

 

Tarif: Şef Ceyda Baza

 

 

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.