Fırında tavuk nugget 3 yaş sonrası

Fırında tavuk nugget
Fırında tavuk nugget

Fırında tavuk nugget

Malzemeler

  • 1 tavuk göğüsü jülyen kesilmiş
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarın su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek (galeta unu da olabilir)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam susam
  • 1 çay kaşığı kekik

Hazırlanışı

  • Fırın 180 C derece ısıtılır.
  • Tavuk parçaların zeytinyağı ile bir kasede karıştırılır.
  • Unun içerisine bir tutam tuz, bir tutam kekik serpilir,
  • Yoğurda dövülmüş sarımsak ilave edilir.
  • Ufalanmış ekmeğin içine susam serpilir.
  • Doğranmış tavuk eti önce una, ardından yumurtaya, sonra yoğurda ve en son ufalanmış ekmeğe (veya galeta ununa) bulanır.
  • Pişirme kâğıdı serilmiş tepsinin üzerine aralıklarla yerleştirilir. Kızarıncaya dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.