Fırında tavuk nugget
Malzemeler
- 1 tavuk göğüsü jülyen kesilmiş
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Yarın su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek (galeta unu da olabilir)
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam susam
- 1 çay kaşığı kekik
Hazırlanışı
- Fırın 180 C derece ısıtılır.
- Tavuk parçaların zeytinyağı ile bir kasede karıştırılır.
- Unun içerisine bir tutam tuz, bir tutam kekik serpilir,
- Yoğurda dövülmüş sarımsak ilave edilir.
- Ufalanmış ekmeğin içine susam serpilir.
- Doğranmış tavuk eti önce una, ardından yumurtaya, sonra yoğurda ve en son ufalanmış ekmeğe (veya galeta ununa) bulanır.
- Pişirme kâğıdı serilmiş tepsinin üzerine aralıklarla yerleştirilir. Kızarıncaya dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.