Fırın kabak 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Fırın kabak 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Fırın kabak

Malzemeler

4 adet sakız kabak
Taze fesleğen
250 g lor peyniri
1 -2 tutam tuz
1 adet yumurta
1 çay bar süt
2 çorba kaşığı naturel sızma zeytinyağı
1 çay bardağı ceviz içi ( küçük çocuklara alerji yapabilir daha önce denemediyseniz kullanmayınız)

Hazırlanışı

Kabaklar uzunlamasına ince ince dilimlenir. 2- 3 dakika tavada arkalı önlü pişirilir (çok az su damlatarak pişirebilirsiniz). Ayrı bir kapta, lor peyniri, tuz, yağ ve doğranmış fesleğen karıştırılır. Kabaklar biraz yumuşayınca alınarak yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerine lorlu karışımın yarısı konur, biraz dövülmüş ceviz serpilir. Bir kat daha kabak ve peynirli karışım sırayla koyulur. En üst kat kabakla kapatılır. Yumurta ve süt bir kapta karıştırılır ve kabakların üzerine dökülür. 180c önceden ısıtılmış fırında  25 dakika pişirilir.

Tarif: Tuğba Esentepe

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Süt, yumurta, ceviz, lor peyniri içeriği ile son derece besleyici. Bir yaş civarındaki çocuklara yumurta, süt, ceviz daha önce yedirdiniz ve alerjisi yok ise az miktar bu yemekten de tattırmanızda sakınca yok. Eğer içindeki besinleri daha önce denemediniz ise muhakkak tek tek deneyerek 3 er gün bekledikten sonra karışık halde vermeniz gerekir. Daha büyük olan çocuklar için ise son derec besleyici, hayvansal protein, vitamin, lif içeren bir tarif. kabak ayrıca kabızlık sorunu yaşayanlar için de çok faydalıdır.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.