Ev yapımı yaprak döner 1 yaş ve sonrası

Ev yapımı yaprak döner 1 yaş ve sonrası

Ev yapımı yaprak döner

Süt alerjisinin ağır seyrettiği durumlarda ev dışı et yemekleri de bazen sakıncalı olabilmektedir. Zira restoranlarda etler, süt, yoğurt gibi gıdalarla marine edilebilmektedir. Bu durumda üzülmeyin dönerinizi evde de yapabilirsiniz.

Malzemeler

5 tane Kuzu Külbastı

250 gr kuzu kıyma

1 adet kırmızıbiber

1 adet yeşil köy biberi

1 çay kasığı tuz

1 çay kasığı tatlı kırmızı toz biber

1 adet soğan

Ufak 1 diş sarımsak

Hazırlanışı

Külbastılar olabilecek en ince şekilde dövülerek inceltilir. Soğan ve sarımsak rendelenir, sonra diğer et harici malzemeler ile birlikte rondodan geçirilir. Kıyma ile rondodan geçirilmiş malzemeler birlikte yoğurulur. Rulo yapılacak kadar genişçe bir parça strechfilm tezgâha serilir. Üzerine 1 adet külbastı, üzerine kıymalı harç ilave edilir. Bu şekilde bir külbastı, bir kat kıymalı harç koyularak 5 kat hazırlanır.Son olarak rulo yapılıp sarılır. Rulo buzluğa koyulur. Soğuyarak sertleşmesi sağlanır. Bu şekilde yaprak yaprak kesebilmek mümkün olacaktır. Sertleşen rulo şeklindeki et ince kesilir ve hafif zeytinyağı koyulmuş tavada arkalı önlü pişirilir.

1
1
2
2
3
3

Afiyet olsun

Tarif ve fotoğraflar: Nurten Aksoy Ceyhan

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.