Ceviz sütü 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Ceviz sütü

Malzemeler

1 su bardağı ceviz içi
3 su bardağı su
1 çay kaşığı vanilya ekstresi

Hazırlanışı

Ceviz içlerini yıkanır, bir kâseye alınır ve üzerini geçecek miktarda su ile doldurulur. Oda sıcaklığında 1 ile 12 saat süre ile bekletilir.

Süre sonunda cevizler süzülür ve sudan geçirilir. Ardından tüm malzemeler robota koyularak robotton geçirilir. Kahve filtresi veya temiz bir tülbent yardımı ile süzülür. Kalan posasını ise cevizli kek yapımında kullanabilir ya da meyve salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

Dyt. Figen Fişekçi Üvez’in notu

Ceviz sütü , laktoz ile sıkıntılı olan çocuklar için uygun bir tarif. Ceviz önemli bir Omega-3 kaynağı ve de E vitamini, folik asit, B6, fosfor ve magnezyum gibi minerallerden de zengin.  Yalnız önemli bir uyarı olarak kuru yemişlerin alerji yapma riski yüksek olduğundan 1 yaş sonrası kullanıma uygunlar ama doğduğundan beri alerjik bünyeli bir çocuğunuz varsa 2 yaşına doğru kullanmayı deneyiniz ve reaksiyonlarını en az 3 gün boyunca gözlemlemenizi tavsiye ederim.

Not:İnek sütü içeriği ile besin değeri tamamen farklıdır.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here