Bulgur pilavı 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Bulgur pilavı çok sevilen bir yemektir. Bulgur çocuk beslenmesinde sıkça kullanılır. Bulgur pilavı içeriğinde sebzelerin olması hatta kimi zaman etli yapılması nedeniyle bir tabağı başlı başına bir öğün çeşitliliği sağlar.

Bulgur pilavı 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Bulgur pilavı

Malzemeler

1 su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
¼ adet kırmızı kapya biber (Küp küp doğranmış)
1 domates (soyulmuş ve küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet tatlı yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı kaynar su

Not: İçine ayrıca haşlanmış kuzu kuşbaşı veya küçük çocuklar için ince didiklenmiş kuzu eti ilave edebilirsiniz. Evde hazırladığınız et bulyonlardan koyabilirsiniz. Böylelikle besleyiciliği daha da artacaktır. Kuzu eti bazı bebeklere kokusu nedeniyle itici gelebilir iyi haşlanmış dana eti de kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı

Tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Eriyince doğranmış soğanları ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika ara sıra karıştırarak pişirin. Üzerine ince doğranan biberleri ve domatesi ilave edin. Ardından bulgur, tuz ve kaynar suyu  ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişirin. Bulgur pilavınızı 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Not: Üzerine didiklenmiş yahut kuşbaşı haşlanmış et de koyabilirsiniz.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Her ne kadar 1 yaş bebek de yiyebilir desek de taneleri nefes ile soluk borusuna kaçabileceğinden biraz sulu yedirmek daha ideal olur. Nefesini ayarlayamaz ise bebeğin soluk borusuna bulgur taneleri kaçabilir. Bulgur, demir ve kalsiyum içerir. Lifli olduğu için de ayrıca iyi bir gıdadır.  Gaz yapabilir.

 

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.