Bezelye çorbası 1 yaş ve sonrası

Bezelye çorbası 1 yaş ve sonrası

Bezelye çorbası

Malzemeler

1/2 kg bezelye (ayıklanmış yıkanmış)
1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Süt
1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)

Hazırlanışı

Tencereye yağ ve soğan koyularak soğan şeffaflaşıncaya kadar pişirilir. Bezelyeler ekleyip biraz daha karıştırılır. Üzerini öretecek kadar su eklenir.  Bezelyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Eğer çocuğunuz dereotunu çorbanın içinde görüp yemiyorsa, dereotunu çorbanızı robottan geçirmeden önce ekleyebilirsiniz. Robottan geçirilmiş çorbaya istenilen kıvama gelinceye kadar su ve süt ilave edilerek bir taşım daha kaynatılır. Gaz sorunu olan çocuğunuz var ise çorbanıza 1 çay kaşığı toz kişniş ekleyebilirsiniz.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Yaşam döngüsü kısa ve gözlemlenebilir olduğu için Gregor Mendel’in genetik araştırmalarında kullandığı bu tarihi öneme sahip bitki, nişasta, lif, antioksidan, karoten ve protein oranı yüksek bir sebzedir. Bezelye C vitamini yönünden diğer baklagillere göre daha zengindir. İçeriğinde C vitamini yanı sıra A vitamini, B vitamini, demir, fosfor ve potasyum gibi mineralleri barındırır. Bezelye lif yönünden zengin olması sayesinde kalp-damar hastalıkları yönünden koruyucudur ve kan şekerini dengeleyici bir etkiye sahiptir. Kolayca çözümlenebilir çeşitli lif maddelerini çok miktarda içerdiğinden, özellikle kandaki kötü kolesterol düzeyini düşürücü etki yapar, kalp krizi geçirme riskini düşürür.

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.