Ana Sayfa06 -12 ay yemekBebek ekmeği 8 ay ve sonrası

Bebek ekmeği 8 ay ve sonrası

-

Bebek ekmeği 8 ay ve sonrası

Malzemeler

Yarım su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı beyaz un (tam tahıllı olabilir)
¾  su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı kuru çekirdeksiz üzüm

Hazırlanışı

Malzemeler çukur bir kap içerisine bir araya koyularak karıştırılır. Hazırlanan karışım bölünerek küçük kek kalıplarına koyulur. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30  dakika pişirilir.

Not: Bebeğinizin damak zevkine göre tarçın yerine bir miktar limon, portakal kabuğu rendesi ilave edebilirsiniz.

Dr. Gülşah Güven’in Notu:

Çocuğunuza evde hazırlayarak sunabileceğiniz güzel bir ekmek tarifi. Okul çağındaki çocuklar için beslenme çantasına rahatlıkla koyabilirsiniz. Kantinlerden alacağı hazır kek, bisküvi yerine yiyebileceği sağlıklı bir ekmek.

Bebekler için; Eğer bebeğiniz pütürlü yiyebiliyorsa anne sütü veya formül mama ile ıslatıldıktan sonra ezerek kaşık ile yedirilebilir.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.