Bebek ekmeği 6 ay ve sonrası

 

Bebek ekmeği 6 ay ve sonrası

Bebek ekmeği 6 ay ve sonrası

Malzemeler

½  su bardağı tam buğday unu ( küçük bebekler için pirinç unu öneririz 6 -8 ay gibi)
½  su bardağı beyaz un
¾  su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
½  çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı kuru çekirdeksiz üzüm

Hazırlanışı

Malzemeler çukur bir kap içerisine bir araya koyularak karıştırılır. Hazırlanan karışım bölünerek küçük kek kalıplarına koyulur. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30  dakika pişirilir.

Not: Bebeğinizin damak zevkine göre tarçın yerine bir miktar limon, portakal kabuğu rendesi ilave edebilirsiniz.

Bebek ekmeği olarak önerilir.

Dr. Gülşah Güven’in Notu:

Çocuğunuza evde hazırlayarak sunabileceğiniz güzel bir ekmek tarifi. Okul çağındaki çocuklar için beslenme çantasına rahatlıkla koyabilirsiniz. Kantinlerden alacağı hazır kek, bisküvi yerine yiyebileceği sağlıklı bir ekmek.

Bebekler için; Eğer bebeğiniz pütürlü yiyebiliyorsa anne sütü veya formül mama ile ıslatıldıktan sonra ezerek kaşık ile yedirilebilir.

 

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.