Bebek ekmeği 6 ay ve sonrası

 

Bebek ekmeği 6 ay ve sonrası

Bebek ekmeği 6 ay ve sonrası

Malzemeler

½  su bardağı tam buğday unu ( küçük bebekler için pirinç unu öneririz 6 -8 ay gibi)
½  su bardağı beyaz un (tam tahıllı olabilir)
¾  su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
½  çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı kuru çekirdeksiz üzüm

Hazırlanışı

Malzemeler çukur bir kap içerisine bir araya koyularak karıştırılır. Hazırlanan karışım bölünerek küçük kek kalıplarına koyulur. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30  dakika pişirilir.

Not: Bebeğinizin damak zevkine göre tarçın yerine bir miktar limon, portakal kabuğu rendesi ilave edebilirsiniz.

Bebek ekmeği olarak önerilir.

Dr. Gülşah Güven’in Notu:

Çocuğunuza evde hazırlayarak sunabileceğiniz güzel bir ekmek tarifi. Okul çağındaki çocuklar için beslenme çantasına rahatlıkla koyabilirsiniz. Kantinlerden alacağı hazır kek, bisküvi yerine yiyebileceği sağlıklı bir ekmek.

Bebekler için; Eğer bebeğiniz pütürlü yiyebiliyorsa anne sütü veya formül mama ile ıslatıldıktan sonra ezerek kaşık ile yedirilebilir.

 

 

 

 

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca Narenciye Tanıtım Grubu için hazırladığı, İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır. Ayşe Nil Dinler İngilizce, İtalyanca ve Japonca bilmektedir.