Balık püre 9 ay ve sonrası çocuklar

Balık püre 9 ay ve sonrası çocuklar için

Balık püre tarifini somon hariç başka bir balık ile de yapabilirsiniz. Ancak balık seçerken dip balıkları tercih etmemenizde fayda var.

Balık püre malzemeleri

  • Yarım kapya biberi
  • 50 gr. Somon fileto
  • 1 küçük patates
  • 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Kapya biber yıkanır, içinde çekirdeği varsa ayıklanır.
  • Somon fileto patates, kapya biberin yarısı yaklaşık 1 su bardağı su ile haşlanır. Tüm malzemeye sızma zeytinyağı  ilave edilerek karıştırılır.
  • Püre kıvamına getirilerek servis edilir.

Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Tarifte yer alan kapya biber ve patates C vitamini yönünden oldukça zengindir ama pişirme işlemi ile C vitamini büyük ölçüde kaybolur. Pürenin içine pişirme işlemi bittikten sonra, az miktar çok ince doğranmış maydanoz ilavesi yapılabilir. Böylelikle C vitamini bakımından da desteklenmiş olur. Somon balığı genellikle çocukların çok sevdiği bir balık cinsidir. Balık demek, özellikle somon gibi soğuk deniz balıkları, omega-3 demek; yani sağlık demek, sağlıklı nesiller demek. Bol balık, bol sağlık! Genellikle çocuklar balığı sade olarak yemeyi reddedebilir. Bu nedenle püre kıvamında vermek hem çocuğun balığı kolay yemesini sağlar hem de balığın tadına alıştırarak sonraki zamanlarda balığı normal kıvamında yemesine geçiş yapmayı sağlar.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.