Armutlu atıştırmalık 2 yaş ve sonrası

Armutlu atıştırmalık 2 yaş ve sonrası

Armutlu atıştırmalık

Malzemeler

6 adet Ankara armudu (küçük boy)
50 g toz badem
1 tatlı kaşığı toz tarçın
50 g tereyağı

Hazırlanışı

Badem, soğuk tereyağı ve toz tarçın karıştırılır. Armutları kabuklu veya kabuksuz kullanabilirsiniz. ister kabuklu ister kabuksuz olsun armutlar bu karışımla kaplanır. 180 C 30 dakika pişirilir. Armudun kendisi şekerli olduğu için, tarçınla beraber ekstra şeker koymaya hiç gerek yok!

Yrd.Doç.Dr.Enver Mahir Gülcan’ın notu

İçinde badem olmasından dolayı 2 yaş ve sonrası çocuklar için önerilebilir. Çocuklara işlenmiş şeker yerine bu tip bir atıştırmalık sunmak her zaman daha iyidir. Mümkün mertebe şeker ve türevi ürünlerden çocukları uzak tutmakta fayda vardır. Çocuklara 1 yaşına kadar tuz 2 yaşına kadar şeker verilmemelidir. Şeker ihtiyacını zaten başka şekillerde bal, pekmez, meyve, sebze, karbonhidratlar vb pek çok gıdadan çocuk almaktadır. İlaveten şeker sunmak gerekli değildir.

Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.