1 yaş ve sonrası çocuklar için şef Ayşe Nil Dinler nefis bir hindi köftesi tarifi hazırladı. Genellikle sert olan hindi etini kıyma formunda çocuklara sunmak daha kolay yemelerini sağlayacaktır. Çocuklar genellikle köfte yemeyi severler.
Hindi köftesi
Malzemeler
- 1/2 kg kıyma makinesinden çift çekilmiş hindi kıyması
- 1 adet büyük soğan rendenin kalın tarafı ile rendelenmiş
- 1 yumurta
- 4 çorba kaşığı galeta unu
- 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
- 1/2 demet maydanoz ince kıyılmış
- 1/2 çorba kaşığı kekik
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi yoğurma kabına koyup 4-5 dakika köfte kıvamına gelinceye dek yoğurun. Eşit büyüklükte paçalara bölüp istediğiniz şeklini verin. Az yağlı tavada ya da ızgarada pişirin. Arzu ederseniz büyük bir köfte yapıp fırında da pişirebilirsiniz.
Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:
Hindi etinde bolca bulunan B vitaminlerinin birçok yararı vardır. Hindi eti, kırmızı et ve tavuğa göre daha yüksek protein içerir ve yağ oranı da daha düşüktür. Karbonhidratları enerjiye çeviren B3 vitamini (Niasin), özellikle sinir sistemi işlevleri ve sindirim için son derece faydalıdır. Hindi eti aynı zamanda B12 vitamini açısından da zengindir. Vücut B12 vitamini alyuvar yapımındaki kullanır, kansızlığın önlenmesi ve hücre gelişimi için gereklidir. Hindi etinde bulunan başlıca minerallerden çinko, bağışıklık sistemini güçlendirir. Hindi etinde aynı zamanda fosfor, potasyum, magnezyum bulunur. Hindi, protein açısından da son derece zengindir. Çok yağ içermeyen bu etin pişmesi biraz zordur. Hindi eti çocuklara sert geleceğinden bu eti küçük çocuklara kıyma formunda vermek yemelerine yardımcı olabilir.