1 yaş ve sonrası çocuklar için hindi köftesi

1 yaş ve sonrası çocuklar için şef Ayşe Nil Dinler nefis bir hindi köftesi tarifi hazırladı. Genellikle sert olan hindi etini kıyma formunda çocuklara sunmak daha kolay yemelerini sağlayacaktır. Çocuklar genellikle köfte yemeyi severler.

1 yaş ve sonrası çocuklar için hindi köftesiHindi köftesi

Malzemeler

1/2 kg kıyma makinesinden çift çekilmiş hindi kıyması
1 adet büyük soğan rendenin kalın tarafı ile rendelenmiş
1 yumurta
4 çorba kasigi galetaunu
2 çorba kasigi kasar peyniri rendesi
1/2 demet maydanoz ince kıyılmış
1/2 çorba kaşığı kekik

Bir tutam tuz. (Yetişkinler karabiber de ekleyebilir)

Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi yoğurma kabına koyup 4-5 dakika köfte kıvamına gelinceye dek yoğurun. Eşit büyüklükte paçalara bölüp istediğiniz şeklini verin. Az yağlı tavada ya da ızgarada pişirin. Arzu ederseniz büyük bir köfte yapıp fırında da pişirebilirsiniz.

Yrd. Doç.  Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Hindi etinde bolca bulunan B vitaminlerinin birçok yararı vardır. Hindi eti, kırmızı et ve tavuğa göre daha yüksek protein içerir ve yağ oranı da daha düşüktür. Karbonhidratları enerjiye çeviren B3 vitamini (Niasin), özellikle sinir sistemi işlevleri ve sindirim için son derece faydalıdır. Hindi eti aynı zamanda B12 vitamini açısından da zengindir. Vücut B12 vitamini alyuvar yapımındaki kullanır, kansızlığın önlenmesi ve hücre gelişimi için gereklidir. Hindi etinde bulunan başlıca minerallerden çinko, bağışıklık sistemini güçlendirir. Hindi etinde aynı zamanda fosfor, potasyum, magnezyum bulunur. Hindi, protein açısından da son derece zengindir. Çok yağ içermeyen bu etin pişmesi biraz zordur. Hindi eti çocuklara sert geleceğinden bu eti küçük çocuklara kıyma formunda vermek yemelerine yardımcı olabilir.

 

Tarif: Şef Ayşe Nil Dinler

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.