Bebekler için su muhallebisi 6 ay ve sonrası bebekler için

Bebekler için su muhallebisi 6 ay ve sonrası bebekler içinBebekler için su muhallebisi

Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı irmik ( irmik kullanmak istemiyorsanız toplamda 2 tatlı kaşığı pirinç unu kullanınız)
  • 1 su bardağı su

Not: Tatlandırmak için 1-2 dilim cam rendeden geçirilmiş elma, şeftali koyulabilir

Not 1: İsterseniz piştikten sonra içine anne sütü ilave edebilirsiniz.

Hazırlanışı

  • Pirinç unu ve irmik su ile beraber kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Ilıyınca içerisine  meyve ilave edilir. Soğuyunca servis edilir.

Not: İrmik pişirilmeden önce biraz ıslatılırsa daha iyi kıvam alır. Bu tarife ılıyınca meyve püresi de ilave edilebilir.

Dr. Gülşah Güven’in önerisi:

Bu tarif, özellikle inek sütü alerjisi olan çocuklar için iyi bir alternatiftir. Bebek muhallebilerine 1 yaşından önce inek sütü, 2 yaşından önce şeker eklenmez. Bu tarif, inek sütü alerjisi yoksa, 9 ay üzeri bebeklere devam sütü ilave edilerek de yapılabilir.

 

 

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca Narenciye Tanıtım Grubu için hazırladığı, İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır. Ayşe Nil Dinler İngilizce, İtalyanca ve Japonca bilmektedir.