Zeytinli ekmek 1 yaş ve sonrası

Son yıllarda çıkan ekmek yemeyin propagandalarına rağmen biz çocukların sağlıklı beslenmesi için tam buğday unlu (lif içeren) aynı zamanda altın kadar kıymetli bir besin olan zeytin ile evde yapabileceğiniz bir ekmek tarifi sunuyoruz. Çocuğunuzun eğer glüten ve glüten ilişkili bir rahatsızlığı yok ise tahıl grubundan faydalı karbonhidratlardan da almalı.

Altta yatan glüten ilişkili kronik bir hastalık olmadığı sürece, yeni moda glütensiz beslenme akımları yetişkinler için de çocuklar için de önerilmemektedir.

Zeytinli ekmek 1 yaş ve sonrası

Zeytinli ekmek

Malzemeler

3 su bardağı tam buğday unu

1 paket kuru maya

1 çay bardağı doğranmış siyah zeytin

2 tutam kuru nane

1,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı zeytin yağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

Fırını 220 dereceye ayarlıyoruz. Un, tuz, şeker, mayayı büyük bir kasede harmanlıyoruz. Zeytin hariç tüm malzemeyi ekleyip hamuru yoğuruyoruz.  Üzerini nemli bir bez ile örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra hamura zeytinleri ekleyip tekrar yoğuruyoruz.  El ile şekil verip, üstlerine ince bir bıçakla çizikler atıyoruz. İsterseniz minik somunlar ya da simit şeklinde de şekil verebilirsiniz. Fırın kağıdı serili tepsiye yerleştiriyoruz. 220 derecede önceden ısıttığımız fırınımıza veriyoruz. Yaklaşık 20 – 25 dk pişmiş olacaktır. Ancak pişirme süresi ekmeğin şekline göre değişe bilir. Üzeri kabuklaşıncaya kadar pişirip, soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

 

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.