Zencefilli limonlu kış çayı 1 yaş sonrası çocuklar ve yetişkinler için

Zencefilli limonlu kış çayı 1 yaş sonrası çocuklar ve yetişkinler için

Zencefilli limonlu kış çayı

Malzemeler

1 limon
2- 3 dilim soyulmuş taze zencefil
4 çorba kaşığı bal
1 küçük bir cam kavanoz

Hazırlanışı

Limon iyice yıkanır ve kabuklu olarak halka halka doğranır. Zencefil ile birlikte kavanoza koyulur. Üzerine 4 çorba kaşığı bal ilave edilir ve kavanoz sıkıca kapatılır.

Oda sıcaklığında veya serince bir yerde limon suyunu bırakana dek 1- 2 gün bekletilir.

Çay yapmak için kavanozdaki karışımdan ( bardağın büyüklüğüne göre ) 1 – 2 tatlı kaşığı alınarak sıcak su ile iyice karıştırılır. İçine bir miktar limon sıkılır ve bir dilim taze limon koyularak servis edilir.

Diğer yöntem

Beklemeden yapmak isterseniz kaynamış biraz ılımış suyun içine 1 çay kaşığı bal, ince bir iki dilim zencefil koyup karıştırın ve 2 tatlı kaşığı kadar limon sıkın. Bir dilim limon koyarak servis edebilirsiniz.

Not: Bu karışımı siyah çayın içine de koyabilirsiniz. Çay, demir emilimine engel olduğu ve bu özelliği nedeniyle kansızlık tabir ettiğimiz duruma neden olduğundan çocuklar için tercih edilmemesi gereken bir içecektir. Çocuklara çok sık çay içirmemenizi öneririz.

Yrd. Doç. Dr. Mahir Gülcan’ın notu:

Kışın soğuk günlerinde içimizi ısıtacak, C vitamini deposu zencefil, limon ile hazırlanan nefis bir kış çayı. Limon kavanozda bekleme esnasında C vitaminini kaybedeceğinden, servis edeceğiniz zaman içine biraz taze limon sıkmanız vitamin içeriğini yükseltir. Balın dozunu da fazla kaçırmayalım. Bal her ne kadar faydalı bir gıda olsa da onun da fazlası yüksek oranda şeker alımına sebep olur.

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.