Ülkemizin kültürel çeşitliliğini yansıtan bir proje ‘Komşular Mutfakta’

Anadolu, Akdeniz, Ege, Karadeniz mutfaklarına sahip olan ülkemiz pek çok lezzetli ve sağlıklı yemeğe de ev sahipliği yapmaktadır.  Bu çeşitlilik içerisinde Anadolu’nun binlerce yıllık lezzetlerini özüne sadık kalarak günümüze taşıyan Kiva, 17 Kasım Komşular Günü’nde, bomontiada çevresinde yaşayan beş komşusunun yöresel reçetelerini “Komşular Mutfakta” projesi kapsamında menüsüne dahil etti.

Menüye eklenen farklı kültürlerin lezzetleri arasında; Ermeni mutfağından topik, Bulgar mutfağından bomba fasulye, Süryani mutfağından Diyarbakır usulü haşlama içli köfte, Rum mutfağından zeytinyağlı dolma ve Musevi mutfağınından pırasa köftesi bulunuyor.

Kiva Bomonti’nin deneyimli şefi Deniz Şahin büyük bir heyecanla hayata geçirdikleri Komşular Mutfakta projesi ile ilgili olarak;“Kiva’nın menüsünde yer alan tüm yemekler öz lezzetini, Anadolu’ya yaptığım gastronomik seyahatlerde tanıştığım, yöre kadınlarının tariflerinden alıyor. Kiva’nın lezzet sırrı, bu anlamıyla, Anadolu’nun kültürel, coğrafi, yöresel çeşitliliğe ve zenginliğe dayanıyor. Komşular Mutfakta projemizle menümüze eklediğimiz topik, bomba fasulye, haşlama içli köfte, zeytinyağlı dolma ve pırasa köftesi de bu zenginliğin ve renkliliğin aslında devamı niteliğinde.”dedi. 

Anadolu, farklı kültürleriyle büyüleyici bir yer ve bu kültürel çeşitlilik mutfaklarımıza da yansıyor.

Emeği, lezzeti, dostluğu bir araya getiren projede yer alan isimler ve yemekler ise şöyle;

Topik Hilda Demircioğlu’nun, bomba fasulye Rosana Şapka’nın, haşlama içli köfte Selva Taş’ın, zeytinyağlı dolma Rea Burci’nin, pırasa köftesi Elmas Orbak ismiyle menüde yerini aldı.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.