Şekersiz kakaolu cupcake 1 yaş ve sonrası

Şekersiz  kakaolu cupcake

Malzemeler

½ su bardağı kuru üzüm
50 gr tereyağı (Oda ısısında olmalıdır)
155 gr. kek unu (Glüteni düşüktür daha fazla kabarır) ya da tam buğday unu (Daha az kabarma sağlar)
30 gr. şekersiz kakao
1 yumurta
125 ml. süt
1 paket vanilya

Hazırlanışı

Kuru üzümler ılık suda şişinceye dek bekletilir. Tüm malzeme yazılış sırasına göre miksere eklenip, çırpılır. Malzemeyi çok çırpmadan homojen bir karışım elde etmek yeterlidir. Hamur cupcake kaplarına koyulur ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir. Kekleriniz piştikten sonra dokunulduğunda, sünger kıvamında hissedeceğiniz bir kıvama geliyor olmalıdır.

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here