Şeftalili güllaç
Malzemeler
- 5 adet güllaç yaprağı
- 3 adet şeftali
- 2 bardak süt
- 1 çorba kaşığı bal
- 2 adet çubuk tarçın
- 1 çay kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Süt ve çubuk tarçın ısıtılır. Kaynamadan ocaktan alınır, ılıyınca içerisine bal ilave edilir. Şeftali çok az tereyağı ile sotelenir. Güllaç yaprakları tek tek süte batırılıp yumuşadığında ortalarına şeftali dilimleri konur ve rulo şeklinde sarılır. Buzdolabında soğutulup servis edilir. Üzerini şeftali dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:
Şeftalili güllaç tarifi şekerli, yağlı, bol şerbetli tatlılara iyi bir alternatif. Muhakkak bir tatlı ikram etmeniz gerekiyorsa meyveli, sütlü tatlıları tercih etmenizi öneririm. Güllaç sırf nişasta olduğu için fazla tüketilmemesinde fayda vardır. Çocuk beslenmesinde yeri olan bir gıda değildir ama Ramazan ayında da adettendir. Yumuşak olduğu için 1 yaş sonrası çocuklara da tadımlık yedirilmesinde bir sakınca yoktur.