Şeftalili güllaç 2 yaş ve sonrası çocuklar için hafif bir tatlı

Şeftalili güllaç

Şeftalili güllaç

Malzemeler

5 adet güllaç yaprağı

3 adet şeftali

2 bardak süt

1 tatlı kaşığı bal

2 adet çubuk tarçın

1 çay kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Süt ve çubuk tarçın ısıtılır. Kaynamadan ocaktan alınır, ılıyınca içerisine bal ilave edilir. Şeftali çok az tereyağı ile sotelenir. Güllaç yaprakları tek tek süte batırılıp yumuşadığında ortalarına şeftali dilimleri konur ve rulo şeklinde sarılır. Buzdolabında soğutulup servis edilir. Üzerini şeftali dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Yrd. Doç.Dr.Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Şeftalili güllaç tarifi şekerli, yağlı,  bol şerbetli tatlılara iyi bir alternatif. Muhakkak bir tatlı ikram etmeniz gerekiyorsa meyveli, sütlü tatlıları tercih etmenizi öneririm. Güllaç sırf nişasta olduğu için fazla tüketilmemesinde fayda vardır. Çocuk beslenmesinde yeri olan bir gıda değildir ama Ramazan ayında da adettendir. Yumuşak olduğu için 1 yaş sonrası çocuklara da tadımlık yedirilmesinde bir sakınca yoktur.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.