Şef Yannis Manikis’den ayran aşı tarifi

 

Şef Yannis Manikis’den ayran aşı tarifi

Malzemeler:

100 gr. Nohut
50 gr.Buğday
100 gr.Yoğurt
1 adet yumurta sarısı
10 gr. Taze nane
1 tatlı kaşığı sumak (5 gr.)
2 çorba kaşığı zeytinyağı (50 gr.)

Hazırlanışı

Nohudu ve buğdayı ayrı ayrı bir gün önceden ıslatın ve ardından her ikisini de farklı tencerelerde pişirin. Bu aşamadan önce buğdayı birkaç defa yıkamayı unutmayın. Haşlanan nohutu suyundan alıp süzdürün. Buğdayı da süzdürerek suyunu kenara alın. Yumurtayı ve yoğurdu çırpma teliyle karıştırın ve buğdayın kenara aldığınız suyuna ilave edin. Karışımı kısık ateşte beş dakika kadar pişirdikten sonra, içine haşlanan buğdayı ve nohudu ilave edin. İnce kıyılmış naneyi, tuzu ve karabiberi ekleyerek karışımı lezzetlendirin.

Son aşamada soğuk çorbayı tabağa koyun, etrafını sumak ve kırmızı yağla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.