Şef Yannis Manikis’den ayran aşı tarifi

 

Şef Yannis Manikis’den ayran aşı tarifi

Malzemeler:

100 gr. Nohut
50 gr.Buğday
100 gr.Yoğurt
1 adet yumurta sarısı
10 gr. Taze nane
1 tatlı kaşığı sumak (5 gr.)
2 çorba kaşığı zeytinyağı (50 gr.)

Hazırlanışı

Nohudu ve buğdayı ayrı ayrı bir gün önceden ıslatın ve ardından her ikisini de farklı tencerelerde pişirin. Bu aşamadan önce buğdayı birkaç defa yıkamayı unutmayın. Haşlanan nohutu suyundan alıp süzdürün. Buğdayı da süzdürerek suyunu kenara alın. Yumurtayı ve yoğurdu çırpma teliyle karıştırın ve buğdayın kenara aldığınız suyuna ilave edin. Karışımı kısık ateşte beş dakika kadar pişirdikten sonra, içine haşlanan buğdayı ve nohudu ilave edin. İnce kıyılmış naneyi, tuzu ve karabiberi ekleyerek karışımı lezzetlendirin.

Son aşamada soğuk çorbayı tabağa koyun, etrafını sumak ve kırmızı yağla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca Narenciye Tanıtım Grubu için hazırladığı, İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır. Ayşe Nil Dinler İngilizce, İtalyanca ve Japonca bilmektedir.