Ana Sayfa06 -12 ay yemekSebzeli tavuk haşlama

Sebzeli tavuk haşlama

-

Sebzeli tavuk haşlama 8 – 9 ay sonrası

Sebzeli tavuk haşlama malzemeleri

  • 1 kg. Tavuk baget ( Mümkünse organik tavuk)
  • 2 adet havuç küp küp veya halka doğranmış.
  • 3 – 4 adet arpacık soğan veya 2 adet kuru soğan iri doğranmış
  • 2 -3 adet orta boy patates iri doğranmış
  • 1,5 litre su
  • 1 adet defne yaprağı (Tavuk kokusundan rahatsız oluyorsanız kullanabilirsiniz)

Terbiyesi için;

  • Yarım limon suyu
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 fincan soğuk su

Sebzeli tavuk haşlama yapılışı

  • Tavuğun derisi soyulur. Havuç, patates, soğan soyulur, yıkanır ve doğranır.
    Derin bir tencereye tüm malzeme konur ve üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanmaya bırakılır. Eğer tavuğunuz organik ise sebzeleri koymadan önce et yumuşayana kadar sadece tavuğu haşlamanız gerekir. Organik tavuk geç pişer. Tavuk pişmeye yakın diğer sebzeleri ekleyip pişirebilirsiniz.
  • Terbiyesi için un, limon suyu ve su çırpılıp kaynayan yemeğe ilave edilir. Bir süre daha kaynadıktan sonra tavuğun içinin de piştiğinden emin olununca yemeğiniz hazır demektir. Yanında bulgur pilavı ve bir kış salatası ile ile güzel bir öğün olabilir.
  • Bebeğinize de bu haşlamadan yedirecekseniz tuz ve karabiber eklemeyin. Piştikten sonra bebeğiniz için bir miktar başka tencereye ayırıp kendiniz ve 1 yaş üzeri çocuklar için ayırdığınıza bir tutam tuz ve karabiber ilave edebilirsiniz.
  • Üzerini, doğranmış maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.

1 yaş altı bebekler için tavuk parçalarını ve sebzeleri biraz pütürlü olacak şekilde blanderdan geçirebilirsiniz. 1-2 yaş arası çocuklar için de etleri didiklemek ve iyice küçültmek gerekecektir.