Sebzeli peynirli fırında omlet
Malzemeler
- 10 dal körpe ıspanak (yıkanıp ayıklanmış, doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 3 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı kaymak
- 4 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
Hazırlanışı
- Ispanak yıkanır ve küçük doğranır. Bir tavaya yağ koyulur ve ıspanak 8-10 dakika pişirilir. Diğer tarafta kaymak ve süt birlikte çırpılır, yumurtalar eklenerek karıştırmaya devam edilir.
- Fırça yardımıyla yağladığınız kaba sotelenmiş ıspanak ile karıştırdığınız yumurta dökülür. Rendelenmiş peynir de ilave edildikten sonra 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 6-8 dakika pişirilir. Sıcak servis edilir.
Not: Kaymak geleneksel pişirme yöntemlerinde kullanılan bir üründür. Omletin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Doç. Dr. Enver mahir Gülcan’ın notu
Yumurta, hayvansal protein içeriği açısından oldukça zengin ve fiyat olarak ucuz bir besindir. Düşük kalorili olması diğer bir avantajıdır. Yumurta satın alırken organik olmasına ama bununla birlikte güvenilir bir markanın ürünü olmasına da dikkat etmenizde fayda var. Yumurtayı son kullanma tarihine dikkat ederek almanız ve kullanmadan önce akan suda yıkamanızı öneririm. Evde buzdolabında muhafaza ediniz.