Sakızlı muhallebili incir tatlısı 1 yaş ve sonrası

Sakızlı muhallebili incir tatlısı 1 yaş ve sonrası

Sakızlı muhallebili incir tatlısı

Malzemeler

Kek için

6 adet yumurta
1/2 çay bardağı esmer toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 adet yeşil limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2  su bardağı tam buğday unu

Muhallebi için

1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı bal
Damla sakızı macunu veya 1 adet damla sakızı
5 adet incir

Hazırlanışı

Oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker mikser yardımı ile rengi değişene kadar çırpılır. İçerisine limon suyu ve kabuğunun rendesi ve sızma zeytinyağı ilave edilir. Un ve kabartma tozu da elekten geçirilip karışıma ilave edilir.

2 adet kelepçeli fırın kabına eşit olarak paylaştırılıp 170 C ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilip soğumaya bırakılır.

Diğer tarafta süt, pirinç unu tel çırpıcı yardımı ile ocakta yoğunlaşıp, üzeri göz göz olana kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra bal ilave edilir ve son olarak da 1 tatlı kaşığı damla sakız macunu veya 1 adet dövülmüş damla sakızı muhallebiye ilave edilir.

Kek 3 eşit pata ayrılır ve aralarına, içerisine küçük parçalara kesilmiş 3 adet taze incir ilave edilmiş muhallebiden koyulur.  2.kat kek ve tekrar muhallebi ve son kat kek olarak bitirilip tekrar taze incir ile süslenebilir.

Soğuk yenmesi tavsiye edilir.

Tarif: Tuğba Esentepe

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.