Peynirli sufle 1 yaş sonrası çocuklar için

Peynirli sufle, peynir çeşitleri ile yapılmış kalsiyum deposu bir tarif. Eğer çocuğunuzun süt alerjisi yok ve peynir seviyor ise bu tarif tam da size göre. Peyniri sade olarak yemekten hoşlanmayan çocuklar için de iyi ve farklı bir alternatif olabilir.

Peynirli sufle 1 yaş sonrası çocuklar için

Peynirli sufle

Malzemeler

3 dilim çedar peyniri
2 dilim kaşar peynir
1 çorba kaşığı lor peyniri
2  adet yumurta 

Hazırlanışı

Peynirler rendelenir. Ayrı bir kâsede oda sıcaklığındaki yumurtalar, bir tutam tuz ile  köpürene kadar çırpılır. Peynirler yumurta ile karıştırılır. Fırın kaplarına paylaştırılıp 180 C sıcaklıktaki fırında 20 dak puf puf olana kadar pişirilir. Hemen servis edilmelidir.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Tarifin içeriğindeki peynir çeşitleri kalsiyum ve protein kaynağıdır. Yumurta ise özellikle A ve kemik gelişimi için çok önemli D vitamini açısından önemlidir. Yumurta vücut proteinlerine dönüştürülebilen en iyi kaynaktır. Yumurta beyazı alerjen öğelerinden dolayı 1 yaşından sonra verilmelidir. Sarısı ise azar azar başlamak koşuluyla 8. aydan itibaren verilebilir. Yumurta kullanırken eğer mümkünse organik ve güvenebileceğiniz bir markanın ürününü kullanmanızı öneririm.

 

Tarif: Tuğba Esentepe

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here