İşte çocuklarınız ve arkadaşları için çok kısa sürede yapacağınız lezzetli peynirli çubuk kraker. Çocukların bayılacağı, okula yanında beslenmeye koyabileceğiniz veya okul sonrası eve geldiğinde evde yapılmış şahane bir atıştırmalık. Hatta şekil verme işlemini bırakın çocuklarınız yapsın.
Peynirli çubuk kraker malzemeleri
1 su bardağı un (200gr. kadar)
3 gr. Kuru hardal tozu
tereyağ (1/2 su bardağı kadar)
Rendelenmiş parmesan peyniri (isteyen taze kaşar peyniride kullanabilir)
2 yumurta sarısı
2 yumurta beyazı
½ su bardağı su
Kalıplar (yıldız, kalp, yuvarlak vs.)
Hazırlanışı
Geniş bir kabın içinde unu koyun. Tereyağı, peynir, yumurta sarılarını ekleyip ovmaya başlıyoruz, bu arada azar azar suyu da eklemeyi ihmal etmiyoruz. Ovma işlemi bittiğinde yumuşak bir hamur elde etmiş oluyoruz. Oluşan hamurumuzu oklava yardımı ile düz bir zeminde açıp, kalıplarla hamura şekiller veriyoruz… Evde kalıbınız yoksa çay bardağı ağzı ile yuvarlak veya elinizle ince uzun galeta gibi hamur parçaları da yapabilirsiniz…
Bu arada fırınımızı 180 derecede ısıtıp, fırın tepsimizi yağlıyoruz. Ben tepsim temiz kalsın diye fırın kağıdı kullanıyorum.
Hamurları fırın tepsisinin üzerine dizip, üzerine yumurtaların beyazını sürüyoruz, 180 derece fırında 30 dk. kadar pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun
Tarif: Gönül Doğan