Pastırmalı rulolar 1 yaş ve sonrası

Pastırmalı rulolar 1 yaş ve sonrası

Pastırmalı rulolar

Malzemeler

100 gr. çemensiz pastırma

50 gr tereyağı

2 su bardağı un

¾ su bardağı süt

½  su bardağı domates püresi

½ paket kabartma tozu

Hazırlanışı

Fırın 180 derece ısıtılır. Un, küp küp doğranmış tereyağı ve kabartma tozu bir kaba koyulur. Yağ ve un karışana dek yoğurulur. Üzerine süt ilave edilir ve karışım pürüzsüz hamur kıvamına gelene dek yoğurulur. Hamur oklava ile dikdörtgen şeklinde açılır. Hamur kalınlığı yarım santim civarı olmalıdır. Hamur yaklaşık 3 santim eninde,  10-12 santim boyunda dikdörtgen parçalara kesilir. Kesilen parçalara önce ince bir kat domates püresi sürülür ardından uygun büyüklükte bir parça pastırma yerleştirilir ve uzun kenar rulo şeklinde sarılır. Sarılmış rulolar fırın kâğıdı serilmiş tepsiye yerleştirilir.

20 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Dr. Mahir Gülcan’ın notu:

Çocuklar için hazırlanan yemeklerde salam, sucuk, sosis yerine pastırma kullanılması çemensiz olması şatıyla doğru bir yaklaşımdır. Ancak pastırmayı güvenilir bir yerden almaya özen gösterin ve çiğ olarak yedirmeyin. Pişmiş olmasında her zaman fayda var. Pastırma tuz oranı yüksek bir gıda ürünü olduğundan, pastırma kullanarak hazırlanmış bu tarifin hamurunda tuz kullanılmamış olması isabetli bir yaklaşımdır. Yine pastırma alırken yağsız olmasına da dikkat etmenizi öneririm. Çok sık olmamakla beraber arada bir yukarıda da belirttiğim şartlarda yenilmesinde bir sakınca yoktur.

 

 

 

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.