Muzlu bisküvili muhallebi 2 yaş ve sonrası çocuklar için

Muz çocukların genellikle çok sevdiği, sağlıklı çocuk beslenmesi için de oldukça önemli bir meyvedir. Muz ile yapılan tatlıların kendine has aroması, lezzeti vardır. Bu lezzetli meyve fruktosakkarit içeriği sayesinde de bağırsaklardaki iyi huylu bakterileri artırarak bağırsak florasını da düzenler. Huzurlu bir uyku için muz önemli bir meyvedir. Muzdaki triptofan vücutta seratonine dönüşerek bunu sağlar. Aynı zamanda oldukça faydalı olan ve tok tutan muz ülkemizde de yetişmektedir. Yerli muz, ithal muza göre daha küçük boyutlu olsa da daha lezzetli ve kokuludur. Çocuklar için yerli muz kullanmanızı öneririz. Muzlu bisküvili muhallebi tarifimizi çocuklarınızın beğeneceğini umuyoruz.

Muzlu bisküvili muhallebi 2 yaş ve sonrası çocuklar için

Muzlu bisküvili muhallebi

Malzemeler

3 adet yerli muz (Tadı dokusu ve aroması ithal muza göre daha yoğun o yüzden yerli muzu tercih edebilirsiniz. Eğer ithal muz kullanıyorsanız ve büyük ise 1,5 adet)
1,5 çorba kaşığı pirinç unu (yulaf vb. konulabilir ancak pirinç alerjen olmadığından tercih edilir)
1/2 litre süt
1 paket vanilya özü

Servis için:

Bebe bisküvisi (ev yapımı)

Ev yapımı ilave şekersiz çikolata rendesi

Muz dilimleri

Not: Şekerli yapmak isterseniz 2 çorba kaşığı şeker ilave edebilirsiniz. Ya da muhallebi piştikten sonra ocaktan alıp biraz soğuduğunda 1 – 2  çorba kaşığı bal koyabilirsiniz. Şeker ilavesi bebeklerde önerilen bir şey değildir. Şekerli besinler çocuklara önerilmez.

Hazırlanışı

1/2 bardak sütü kâseye alıp buğday nişastası ile karıştırın. Bir tencereye, kalan sütü şekeri ve muzu ekleyip blendırdan geçirin.Orta ateşte koyun ve karıştırın. Kaynamak üzereyken hazırladığınız nişasta süt karışımını ekleyin. 8 -10 dakika karıştırarak pişirin. Göz göz olup muhallebi kıvamına gelince altını söndürün. Dibine dövülmüş bebe bisküvisi eklediğiniz kâselere boşaltın.2 saat soğumaya bırakın. Muz dilimleri ve rendelenmiş çikolata ile servis edebilirsiniz.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.