Mürdüm erikli püre 6 ay ve sonrası

Mürdüm erikli püre 6 ay ve sonrası

Mürdüm erikli püre

Malzemeler

2 adet olgun mürdüm eriği
½ elma

Hazırlanışı

Erikler ve elma yıkanır, soyulur. Kararmaması için elma bekletilmeden eriklerle birlikte cam rendede rendelenir.

Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Mürdüm eriği, meyveler için de belki de birçok faydasına rağmen gerektiği kadar önem vermediğimiz ve çok tüketmediğimiz bir ürün. Niye mi? Faydalarını sıralayınca bunu çok daha iyi anlayacağız.

Mürdüm eriği bol miktarda B ve C vitamini içerir. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini arttırır. Potasyum ve magnezyum bakımından da çok zengindir. Bu sayede kan basıncın, yüksek tansiyonu dengeleyerek ve kolesterolü düşürücü etkisiyle obezite çağında çocuklarımızı ileride gelişecek bu hastalıklardan da korur. Kan yapıcı özelliği nedeni ile anemi problemine iyi gelir. Bol lifli yapısı ile bağırsaklardaki zararlı maddelerin hızlı bir şekilde vücuttan atılmasını sağlar. Kolon kanseri, mide kanseri ve sindirim sistemi sorunlarını önlemeye yardımcıdır. Güçlü bir antioksidandır.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.