Meyveli yulaflı yoğurt 9 ay ve sonrası

Meyveli yulaflı yoğurt 9 ay ve sonrası

Meyveli yulaflı yoğurt

Malzemeler

1 orta boy şeftali
1 orta boy elma
½  su bardağı su
1 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 su bardağı doğal ev yoğurdu

Hazırlanışı

Şeftali ve elma soyulur, cam rendeden geçirilerek püre haline getirilir. Su, yulaf ezmesi ve kuru üzüm ile birlikte çok kısık ateşte yulaflar yumuşayana kadar pişirilir. Ilıyınca,  blender dan geçirilir. Soğuyunca, rendelenmiş şeftali ve elma ile birlikte yoğurda ilave edilerek karıştırılır.

Dr.Gülşah Güven’in notu:

Meyveli yulaflı yoğurt  7-8 aydan sonra bebeğe kahvaltı ya da ikindi öğünü olarak sunulabilir.Yulaf kullanımı için hekiminize danışınız.

Bebeğiniz için yoğurdu evde yapmak her zaman için ilk tercih olmalı.Şeftali ve elma hazmı kolay ve alerji potansiyeli düşük meyveler olduklarından,  genellikle ek gıdaya geçiş döneminde bebeklere 4 – 6 aydan sonra ilk başlanan meyvelerdendir. Yine de bebeğinize daha önce tattırmadığınız bir besine başlamadan önce mutlaka çocuk hekiminize danışınız.

 

Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.