Meyveli yulaflı yoğurt 9 ay ve sonrası

Meyveli yulaflı yoğurt 9 ay ve sonrası

Meyveli yulaflı yoğurt

Malzemeler

1 küçük olgun şeftali
1 küçük elma
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 çorba kaşığı ev yoğurdu

Hazırlanışı

Şeftali ve elma soyulur, cam rendeden geçirilerek püre haline getirilir. Su, yulaf ezmesi ve kuru üzüm ile birlikte çok kısık ateşte yulaflar yumuşayana kadar pişirilir. Soğuyunca, rendelenmiş şeftali ve elma ile birlikte yoğurda ilave edilerek karıştırılır.

Dr. Gülşah Güven’in notu:

Meyveli yulaflı yoğurt  7-8 aydan sonra bebeğe kahvaltı ya da ikindi öğünü olarak sunulabilir.Yulaf kullanımı için hekiminize danışınız.

Bebeğiniz için yoğurdu evde yapmak her zaman için ilk tercih olmalı.Şeftali ve elma hazmı kolay ve alerji potansiyeli düşük meyveler olduklarından,  genellikle ek gıdaya geçiş döneminde bebeklere 4 – 6 aydan sonra ilk başlanan meyvelerdendir. Yine de bebeğinize daha önce tattırmadığınız bir besine başlamadan önce mutlaka çocuk hekiminize danışınız.

 

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.