Limon sirkesi nasıl yapılır?

Limon sirkesi nasıl yapılır?

Limonun mis kokusunun ve aromasının sindiği ev yapımı limon sirkesi salatalarınıza hoş bir lezzet katacak.

Ev yapımı limon sirkesi

Malzemeler

  • 1,5 litrelik bir kavanoz
  • 3 adet iri limon
  • 1 litre içme suyu
  • 4 adet nohut
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet hava geçirgen bez parçası
  • 1 adet lastik

Hazırlanışı:

  • Limonların sarı kabuklarını ince bir şekilde alıp, limonları çekirdekleri ile birlikte küp küp doğrayın.
  • doğranmış limonları elinizle mıncıklayıp kavanoza yerleştirin.
  • Tuz, nohut ve içme suyunu ekleyip güzelce karıştırın.
  • Kavanozun ağzını bez ile örtüp, lastik geçirin.
  • Serin,karanlık bir yerde bekletin.
  • 2-3 günde bir karıştırın.15-20 gün içinde sirkeniz hazır olacaktır.Limonlar dibe iyice çöktüğünde sirkeyi süzüp, kapaklı bir şişeye ya da kavanoza alabilirsiniz.

Tarif: Şef Ayşe Nil Dinler

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.