Lezzetli ve hafif bir tatlı molası

Kış aylarında, havanın soğumasıyla birlikte sohbetlere, film ve dizi keyfimize eşlik edecek  hem lezzetli hem de hafif atıştırmalık bir şeyler istiyor insan.

Yemek yapmayı sevdiğim gibi yemek ile ilgili filmleri de çok severim. Tariften önce lezzetli ve içinizi ısıtacak bir de film önereceğim. Julie ve Julia filmini izlediniz mi bilmiyorum ama izlemeyenler için konusundan kısaca bahsedeyim.  Julie Powell adında bir kadın yemek blogu açar. Açtığı blogundaki hedefi ise Amerika’nın yemek pişirme biçimini sonsuza dek değiştiren kadın olan Julia Child’ın yemeklerinin hepsini yapıp, yazmaktır. 1948’de, Julia Child, Fransa’da yaşayan bir Amerikalıdır ve eşinin işi gereği Paris’e gelen genç kadın yorulmak nedir bilmez biri olarak kendine meşgaleler arıyordur. Zamanla yemek kurslarına gider ve usta bir şef olur. Amerikalılara Fransız mutfağını tanıtır. Bir yemek kitabı olan ve televizyonlarda yemek programları yapan bir yemek yazarıdır.

Julie Powell ise, Queens’de yaşayan, kocasını seven ama iş kariyerinde yerinde sayan biridir. Julie, Julia’nın çok sıkı bir hayranıdır. “Mastering the Art of French Cooking” kitabındaki toplam 524 yemek tarifini, tam 1 senede yapmayı hedefler. Blogu sayesinde tanınan Julie iki yemek kitabı da yazar.

Bu güzel yemek konulu filmden sonra hadi şimdi mutfağa geçiyoruz.:)

Meyve ile yapılan hafif tatlılar, iç rahatlığıyla yene biliyor. Bugünlerde film izlerken mutlaka bir şeyler atıştırmak ihtiyacı olduğunda farklı tatlar deniyorum. Tat derken tatlı da diyebilirim. Elma topları yaptım. Tarifi veriyorum…🍎

Lezzetli ve hafif bir tatlı molası

Malzemeler

3 Elma
2 Tatlı kaşığı pudra şekeri
4 Tatlı kaşığı yulaf ezmesi
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Kâse ceviz içi
Hindistan cevizi

Hazırlanışı

3 tane elmayı rendeleyin, üstüne 2 tatlı kaşığı pudra şekeri, 4 tatlı kaşığı yulaf ezmesi serpin ve pişirin. Ocaktan almaya yakın 1 tatlı kaşığı tarçın serpin. Ocaktan alınca bol bol kullandığınız kesilmiş cevizlerle karıştırın.

Biraz soğumaya bırakın. Sonra da yuvarlak şekil verdiğiniz karışımı Hindistan cevizine bulayın.

Ben yaptım diye söylemiyorum nefis ve hafif olmuş.

Yemek yapmak güzeldir…
Bir Julia Child yetişiyor 🙂 Bon Apetit.

 

Esra Öz
Köşe Yazarı - Bilim Sağlık ve Teknoloji Habercisi, Biyolog, Sosyal Medya Danışmanı