Kuzu etli patates köftesi 1 yaş ve sonrası

Kuzu etli patates köftesi 1 yaş ve sonrası

Kuzu etli patates köftesi

Malzemeler

150 gr. kuzu kuşbaşı (yağsız) veya kıyma
2 orta boy patates
Taze kekik
1 adet taze soğan
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar veya cheddar peyniri
½ çay kaşığı muskat cevizi
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
5 çorba kaşığı galeta unu

Hazırlanışı

Patates yıkanır ve haşlanır. Bir küçük tencereye 1 su bardağı su koyulur ve kuzu kuşbaşı pişene kadar haşlanır. Haşlanmış kuzu iyice didiklenerek bir kaba alınır. İçerisine,  rendelenmiş kaşar peyniri, ince doğranmış soğan, muskat cevizi,  2-3 çorba kaşığı galeta unu ve patates ile 1 kaşık zeytinyağı ilave edilir. Malzeme iyice karıştırılır. Hamur kıvamına gelince el ile köfte şekli verilir ve galeta ununa batırılarak 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı ile yağlanmış yanmaz bir tavaya alınır. Hafif sararıncaya kadar 5 – 10 dk. kadar  alt ve üstü çevrilerek pişirilir. Kuzu etli patates köfteniz hazır.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ ın notu:

Kuzu eti demirin en ideal kaynaklarındandır. Hayvansal protein bakımından zengin bir yemektir. Günlük protein ihtiyacının %60’ı kuzu eti ile karşılanabilmektedir.  Bu tarifi küçük  ( 1- 2 – 3 yaş) çocuklar için uygularken payrex bir kabın içine koyarak fırınlama yöntemiyle pişirmek daha sağlıklı olacaktır. Patateste bulunan C vitamini sayesinde kuzu etinden alınan demir daha fazla olacaktır. Eğer etin yanında limonlu yeşil salata yediremem çocuğuma diyorsanız. Salata yerine, sütsüz hazırlanmış patates ezmesi de alternatif olabilir. Et sevmeyen bir çocuğa bu şekilde patates ile karıştırarak, et tadını kamufle ederek eti yedirmek daha kolay olabilir. Fırınlama yöntemiyle yapacağınız tarif 9 ay ve sonrası çocuklara yedirilebilir.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.