Krep tarifi 1 yaş ve sonrası

 

Krep tarifi 1 yaş ve sonrası

Krep tarifi

Eğer süt alerjisi ya da glüten probleminiz varsa, sütsüz krep veya glütensiz krep tariflerimize bakabilirsiniz. Normal krep tarifi süt ve yumurta içerir. Tava büyüklüğüne bağlı olmakla birlikte 4 orta boy krep için malzemeler şöyledir.

Malzemeler

  • 1 su bardağı tam buğday ya da normal un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı (Pişirmek için)

Hazırlanışı

  • Derin bir kaseye yumurta, un, süt konulur.
  • Tüm malzeme pürüzsüz bir boza kıvamı alana dek çırpılır.
  • Ardından hamur buzdolabında 5 dakika kadar dinlendirilir. Dolaptan alındıktan sonra tekrar çırpılır.
  • Tavaya 1 tatlı kaşığından biraz az yağ konulur.
  • Kepçe ile alınan boza kıvamındaki hamur tavaya dökülür. tava hafif sallanarak hamur yayılır.
  • Orta ateşte yaklaşık 3 dakika içinde bir yüzü pişecektir. Bir spatula yardımıyla arkası çevrilerek diğer yüzü pişirilir. Bir tarafın pişip pişmediğini anlamak için spatulayla hafifçe tavadaki krep kaldırılarak altında kahverengimsi benekler oluşup oluşmadığına bakılabilir. hamur yırtılmadan çevrilecek kadar pişmelidir. Erken çevrilirse yırtılabilir.

Not: İsterseniz hamurun ikinci yüzü pişerken üstüne beyaz peynir ya da kaşar peynir rendesi koyabilirsiniz. Krebi sararak rulo şeklinde tavadan alabilirsiniz. Üzerine hafif bal veya şekersiz marmelat gezdirerek servis edebilirsiniz.

Dr. Öğr. Ü. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Krep tarifi süt ve tam yumurta içerdiğinden 1 yaş sonrası için uygundur. Yanında birkaç zeytin biraz peynir ile güzel ve farklı bir kahvaltı seçeneği olarak çocuklara verilebilir. Peynir, zeytin gibi gıdalar ülkemizde oldukça tulu üretildiğinden bunlar önceden suda bekletilerek fazla tuzdan ayırılması daha iyidir. Özellikle küçük çocuklara tuz fazla verilmemeli. Böbrekler açısından ilerde sorun olabilir.

Ayşe Nil Dinler
Porofesyonel şef olan Ayşe Nil Dinler, Kidsgourmet yemek editörü olarak da görev yapıyor.