Ketojenik yemek tarifleri

Yaz aylarında kilo alanlar genellikle kısa sürede çabuk kilo vermek için hevesle bir takım diyetler uygular. Bunlardan biri de sık başvurulan ketojenik diyettir. Gaps diyeti olarak da geçen keto diyet yapmadan önce mutlaka bir diyetisyenle görüşmenizde fayda var. Çünkü karbonhidratın çok az veya hiç olmadığı bu diyet, kanın asidik olmasına sebep olur. Kan şekeri dengenizi alt üst edebilir. Bu süreçte nefesiniz de de aseton benzeri bir koku oluşabilir. Eğer diyetisyen ile görüşüldüyse ve uygulamaya karar verildiyse işte size bazı ketojenik yemek tarifleri.

Ketojenik yemek tarifleri

Ketojenik yemek tarifleri

Keto pancake

Keto pancake
Keto pancake

Malzemeler:

  • 100 gr. (Yarım su bardağı) badem unu (Hindistan cevizi unu da olabilir)
  • 100 gr. krem peynir (yaklaşık 4 çorba kaşığı)
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı vanilya özü
  • Tereyağı (pişirmek için)

Hazırlanışı

  • Bir tahta kaşık yardımıyla krem peynir ve unu iyice karıştırın.
  • İçine başka bir kapta iyice çırptığınız yumurtaları, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin.
  • Yapışmaz bir tavaya tereyağını koyun.
  • Karışımı kepçe ya da kaşık yardımıyla tavaya dökün.
  • Her iki tarafı hafif kahverengi olduğunda ocaktan alın.

Keto omlet

Malzemeler

  • 5  yaprak ıspanak (Yıkanıp ayıklanmış, doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 1 çorba kaşığı kaymak
  • 4 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir

Hazırlanışı

  • Ispanak yıkanır ve doğranır.
  • Bir tavaya yağ koyulur ve ıspanak 8-10 dakika pişirilir. 
  • Bir kâsede kaymak sütle birlikte çırpılır, yumurtalar eklenerek karıştırmaya devam edilir. iyice karıştığında tavadaki ıspanağa eklenir.
  • Rendelenmiş peynir de ilave edildikten sonra orta ateşte 10 dakika kadar pişirilir.

Ketojenik kek

Ketojenik yemek tarifleri

Malzemeler

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi unu
  • 1 su bardağı kimoa unu
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi yağı
  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 bardak dövülmüş ceviz içi

Hazırlanışı

  • Yumurtaları bir kâseye kırıp 3-4 dakika çırpın.
  • İçine yoğurt, Hindistan cevizi yağı ilave edip 1 dakika daha çırptıktan sonra, unları ekleyin.
  • Hamur iyice karışıp kıvam alınca tarçın, kabartma tozu, karbonat eklenip çırpmaya devam edin.
  • Son olarak ceviz ilave edilir ve tekrar karıştırılır.
  • Keki isterseniz muffin kalıplarına porsiyonluk ya da yağladığınız büyük kalıba dökerek. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişinceye kadar (yaklaşık 30-35 dakika), muffin kalıplarına koyduysanız 20-25 dakika kadar pişirin.

Sebzeli keto smoothie

Sebzeli keto smoothie

Malzemeler

  • 5 yaprak körpe ıspanak
  • 1 bardak şekersiz badem sütü (200 cc)
  • ¼ avokado
  • 1 körpe kereviz sapı

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri blender ile karıştırın. Arzunuza göre buz ekleyerek de içebilirsiniz.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.