Karpuz sorbe 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Karpuz sorbe

Malzemeler

400 ml su
600 ml karpuz suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Karpuzun tatlılığına göre 1 – 2 tatlı kaşığı bal ( Tatlı bir karpuz ise kullanmaya lüzum yok)

Hazırlanışı

Su kaynatılır. İçine sıcakken bal ilave edilir. Ilıyınca karpuz suyu ve yoğurt eklenip iyice karıştırılır. Buzluğun dondurucu kısmına koyacağınız kapaklı bir kaba aktarılır ve buzluğa yerleştirilir. 6 saat boyunca her yarım saatte bir buzluktan çıkartıp iyice karıştırın. Tekrar buzluğa koyulur. 6 saatin sonunda sorbeniz hazır olacak. Kreplerle, wafflelarla servis edebilirsiniz. 

Dyt. Figen Fişekçi Üvez’in notu:

Çocuklar için doğal ve serin bir tatlı. İçinde sofra şekeri yerine meyve suyu ve bal bulunuyor.  Çocukların dışarıda satılan, paketli buz dondurmaları ne kadar sevdiğini hesaba katacak olursak bu tarifi doğal bir alternatif olarak sayabiliriz. Sorbenizin içindeki karpuz çok iyi likopen ve betekoraten, içerisindeki yoğurt bağırsaklarınız için önemli probiyotik ve kalsiyum kaynağıdır. Bal ise tat ve enerji için ilave edilmektedir, bal bu tarifin 1 yaş sonrası için kullanılmasına neden oluyor çünkü 1 yaşından önce bal alerjik etkilere neden olabilir. Balı 12.ay sonrası bebeklere vermek gerekir.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here