Kabak çanakları 1 yaş ve sonrası çocuk yemeği

 

Malzemeler

1 adet sakız kabak

200 g lor peyniri

1 adet yumurta

Taze nane

Hazırlanışı

Kabak incecik dilimlenir. Yağsız veya çok az sızma zeytinyağlı tavada kısa süre ters yüz pişirilir. Lor peyniri ve taze nane ezilir, içerisine 1 adet yumurta kırılıp, karıştırılır.  Çember bir kalıbın içine kabaklar dilimi sarılarak yerleştirilir, ortasına peynirli karışım konulur ve 180 C ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.

Börek yerine yiyebileceğiniz hafif ve sağlıklı bir yemek olur.

Tarif: Anneevilezzetleri Tuğba Esentepe

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Eğer çocuğunuzun besin alerjisi, çölyak, kronik başka bir hastalık gibi bir sorunu yok ise 1 yaşından sonra evde pişen pek çok yemeği yiyebilir. Kuru yemişler gibi bazı alerji riski yüksek gıdaları genellikle 2 yaşta sonra önermekteyiz. Kabuklu deniz ürünlerinin ise çocukların beslenmesinde yeri yoktur. Evde pişirilen yemeklerin de taze olması fazla tuzlu, yağlı, yanmış olmaması gerekir.

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.