Kabak çanakları 1 yaş ve sonrası çocuk yemeği

 

Malzemeler

1 adet sakız kabak

200 g lor peyniri

1 adet yumurta

Taze nane

Hazırlanışı

Kabak incecik dilimlenir. Yağsız veya çok az sızma zeytinyağlı tavada kısa süre ters yüz pişirilir. Lor peyniri ve taze nane ezilir, içerisine 1 adet yumurta kırılıp, karıştırılır.  Çember bir kalıbın içine kabaklar dilimi sarılarak yerleştirilir, ortasına peynirli karışım konulur ve 180 C ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.

Börek yerine yiyebileceğiniz hafif ve sağlıklı bir yemek olur.

Tarif: Anneevilezzetleri Tuğba Esentepe

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Eğer çocuğunuzun besin alerjisi, çölyak, kronik başka bir hastalık gibi bir sorunu yok ise 1 yaşından sonra evde pişen pek çok yemeği yiyebilir. Kuru yemişler gibi bazı alerji riski yüksek gıdaları genellikle 2 yaşta sonra önermekteyiz. Kabuklu deniz ürünlerinin ise çocukların beslenmesinde yeri yoktur. Evde pişirilen yemeklerin de taze olması fazla tuzlu, yağlı, yanmış olmaması gerekir.