Ispanaklı fırın makarna 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Ispanaklı fırın makarna

Malzemeler

500 gr ıspanak (yıkanıp ayıklanmış)
250 gr düdük makarna
1 lt. kaynar su
1,5 su bardagi süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı kinoa unu (veya normal un)
200 gr. taze kaşar (rendelenmiş)
150 gr. Beyaz peynir (ezilmiş)
1/2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Ispanağı 1 lt kaynar suya atın. 5 dakika haşlayın. Süzgeç yardımıyla alın ve süzülmeye bırakın. Aynı suya biraz tuz ekleyip makarnayı haşlayın, pisince süzün. Fırında da pişeceği için makarnanın ambalajı üzerindeki haşlama süresini geçirmeyin.
Süzülen ıspanakları iyice sıkın, süt ve yumurta ile birlikte robottan geçirin. Kinoa unu ve beyaz peyniri ekleyip karıştırın. Fırın kabını 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Makarnayı fırın kabına alıp ,ıspanaklı sos ile karıştırın. Üzerine rendelenmiş taze kaşarı ekleyin.
180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dak pişirin.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Ispanaklı fırın makarna 1 yaş ve sonrası çocuklar için gayet besleyici bir öğün. Karbonhidrat, kalsiyum, protein, vitamin içermekte. Makarnayı sevmeyen çocuk neredeyse yoktur. Ancak alınan gıdanın miktarına dikkat etmek gerekir. Ispanak bolca vitamin, mineral içerir. Yeşil yapraklı sebzelerle yapılan yemekleri aynı gün tüketmeniz ertesi gün tekrar çocuğa servis etmemenizde fayda vardır.

Kullanılan peynir miktarı nedeniyle eğer beyaz peyniriniz çok tuzlu ise, bir süre ılık suda bekleterek tuzunu gideriniz. Yemeğe ilave tuz kullanmayınız.

Tarif: Şef Ayşe Nil Dinler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here