Hindi göğüs rosto 4 yaş ve sonrası

 
Hindi göğüs rosto 4 yaş ve sonrası

Hindi göğüs rosto

Malzemeler

  • 1 adet bütün hindi göğsü (ortalama 1-1,5 kg arası)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 büyük soğan rendesi
  • 3 diş dövülmüş sarımsak

Hazırlanışı

  • Rendelenen soğan, dövülmüş sarımsak ve tüm malzeme derin bir kâsede karıştırılır.
  • Hindi göğsünün üzerine ince fileto bıçağı ile aralıklı olarak ince çizgiler atılır. Buzdolabına koyulabilecek kapaklı derin bir kaba alınır.
  • Üzerine önceden hazırlanan sos dökülüp, içerisinde 3 – 4 saat 0-4 derece arası buzdolabında bekletilir.
  • Fırınlamadan 10 dakika önce buzdolabından çıkartılır.
  • 180 dereceye ayarlayıp ısıtılmış fırında,35 – 40 dakika pişirilir. Fırından çıkarınca, ince dilimlenir.

İsterseniz beslenme çantaları için sandviç hazırlayın isterseniz sebzeli püre ve domates sos ile servis edin.

Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Hindi kolesterolü düşük ama proteini yüksek olan çok iyi bir hayvansal protein kaynağıdır. Etin kırmızı olması, myoglobin açısından zengin yani kaslara oksijen götüren destekleyicilerin ve protein taşıyıcılarının fazla olduğunu gösterir. Ayrıca koyu etler beyaz etten daha fazla kaloriye sahiptir. Mümkünse organik olanını kullanmanızı öneririm.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.