Fırında karnabahar topları 1 yaş sonrası çocuklar için

Fırında karnabahar topları 1 yaş sonrası çocuklar için

Fırında karnabahar topları

Malzemeler

1 küçük boy karnabahar
1 buyuk patates
1 orta boy havuç
1 tutam dereotu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı ucu ile az miktarda tuz

Hazırlanışı

Karnabahar, patates ve havuç az miktarda su ile haşlanır. Karnabahar blenderdan geçirilir, yumurta dereotu ilave edilir. Hafif yağlanmış fırın kabına kaşık ile top top dökülür ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirilir. Piştikten sonra servis ederken üzerine az miktar tuz serpebilirsiniz. Bu miktar çay kaşığının ucu ile ölçülecek kadar azdır.

Tarif: Tuğba Esentepe / Anneevilezzetleri

-Karnabahar ile yapılan bir diğer tarif ise Fırında karnabahar (kıymalı) tarifidir.

-Bazı yemeklerimizde olduğu gibi “Fırında Karnabahar Topları” tarifinde de çok az miktarda tuz kullandık. Çocuk yemeklerinde eğer salça, peynir vb içinde tuz olan malzemeler kullanıyorsanız ayrıca tuz ilave etmenize gerek yoktur. Ancak tuz sadece lezzet verici değil aynı zamanda içerisinde bulunan iyot ile çocukların sağlıklı gelişimi için önemlidir. Bu sebeple sofralarda iyotlu tuz kullanımı gerekir. Tuz hakkında detaylı bilgi için bebek ve çocuklarda tuz kullanımı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

 

 

 

Avatar
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.