Hurma oldukça besleyici bir meyvedir. Sadece emziren anneler için değil tadından hoşlanırlar ise 1 yaş üzeri küçük çocuklara günde 1 çay bardağı kadar daha büyük çocuklara 1 su bardağı kadar içirilebilir.
Malzemeler
10 adet medine hurması ( sert hurma tercih edin )
1 çorba kaşığı bal ( damak zevkine göre kullanılabilir)
1,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
4 su bardağı su
3- 4 adet çubuk tarçın
2 adet yıldız anason
Hazırlanışı
Hurmalar ve su bir tencerede kaynatılır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Biraz ılıdığında içine bal, tarçın, anason ilave edilir bir süre demlenmeye bırakılır. En son olarak içerisine sıkılmış portakal suyu ilavesi yapılır ve oda sıcaklığında ya da soğuk olarak servis edilir.
Dyt. Figen Fişekçi Üvez’ in notu
Emzirme döneminde süt üretimi olduğundan sıvı, enerji ve vitamin ve mineraller açısından desteklenmesi gereken bir dönemdir. Hurma kompostosu ile hem sıvı alımını desteklemiş hem de hurmanın içindeki kalsiyum, magnezyum ve potasyum açısından destek sağlamış oluruz. Portakal suyu C vitamini ve enerji açısından önemlidir. İçeriğindeki tarçın hem güzel bir tat hem de şeker dengesini kuracaktır. Ayrıca anason mide ve barsak gazlarını gidermesi için değerlidir. Eğer bala karşı annenin bir hassasiyeti varsa esmer şeker kullanılabilir.
Tarif: Anneevilezzetleri – Tuğba Esentepe