

Domatesli peynirli turta
Malzemeler
2 su bardağı tam buğday unu
150 gr. tereyağı
1 adet yumurta
1 tutam tuz
Üzeri İçin
250 gr.kaşar peyniri kaşar peyniri rendesi
5 adet kiraz domates (ortadan ikiye bölün)
1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
Hazırlanışı
Bir kaba un elenir tuz ilave edilir, oda ısısına gelmiş tereyağı ve yumurta eklenerek hamur haline getirilir. Turta hamuru strech filme sarılarak buzdolabında 20 dakika bekletilir. Ufak bir tart kalıbı tereyağı ile yağlanır turta hamuru merdane ile açılarak kalıba yerleştirilir üzerine çatal ile delikler açılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Hamur pembeleşince fırından alınıp üzerine kaşar peyniri rendesi ve domatesler yerleştirilir. Tekrar fırına yerleştirilir peynir eriyinceye kadar pişirilir. Fırından çıkartılıp fesleğen üzerine serpildikten sonra servis edilir.
Dr. Gülşah Güven’in notu:
Çocuklarda kahvaltı alternatifi olarak kullanılabilir. Turta hamuru sert olur ancak çatal ile rahat parçalanır. Kaşar peynir eriyince uzayabileceğinden, çocuğunuzun katı besinleri iyi çiğneyebildiğinden emin olunca bu tarifi kullanınız.