Coleslaw salatası tarifi 4 yaş sonrası

Kış mevsimini güzel sebzesi lahana ile yapılan besleyici bir salata.

Coleslaw salatası

Malzemeler

-1/4 beyaz lahana ince kıyılmış
-2 adet orta boy havuç, ayıklanıp rendenin iri tarafı ile rendelenmiş
-1 adet yeşil elma soyulup, rendenin iri tarafı ile rendelenmiş
-2 çorba kaşığı kuru üzüm, suda ıslatılıp şişirilmiş ve süzülmüş
-1/2 demet maydanoz ince kıyılmış

Sosu için:

-2 tatlı kaşığı bal
-5 çorba kaşığı süzme yoğurt
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 çorba kaşığı elma sirkesi
-1/2 limon suyu
-1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Salata malzemelerini servis edeceğiniz kaseye alıp iyice harmanlayın.
Bir sos kasesinde sos malzemelerini karıştırıp salataya ekleyin ve iyice karıştırın.30 dakika dinlendirip servis edin.

Afiyet olsun:)

Şef Ayşe Dinler

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.