Ana SayfaEtkinlikBurnt (Çok Pişmiş) ve mercimek köftesi

Burnt (Çok Pişmiş) ve mercimek köftesi

-

Paris’te 2 Michelin yıldızlı bir restoran yönetmiş ünlü bir şef olan Adam Jones, sorumsuz davranışları ve madde bağımlılığı nedeniyle restoranını kaybedip dibe vurur. Kariyerine yeniden başlamaya kara veri bu kez 3 Michelin yıldızı elde etmek ister. İşinin ustası bir ekip oluştururken şef Helene’i de alır. Yaşadığı iniş çıkışlarla birlikte bol bol iştah açan yemek sahneleri izleyeceksiniz. Her tarif yapanın elinde özel hale geliyor ve daha iyi yapmak için çok çalışmak gerektiğini göreceksiniz. Tabii filmde öfkeli davranışları ve mükemmeliyet takıntısı nedeniyle tam 1 milyon istiridye ayıklamak zorunda kalır.  

Helene ile Adam’ın ilişkileri başta kötü olsa da sonra bu aşka dönüşür. Restoran açıldığında hayal kırıklığı olur. Adam önceki gibi çok hırçın ve öfkeli davranır ki, bir sipariş olması gerektiği gibi hazırlanamadıysa o tabak atılmalı ve gecikme olsa bile yeniden ve doğru bir şekilde hazırlanmalıdır. Yemek temalı film seviyorsanız mutfak sahneleri çok başarılı, özellikle mutfakta bir ekibin nasıl çalıştığı ve ortamın ne kadar stresli olduğu görülüyor. Gerçek başarının tesadüf olmadığını görmek için, azim dolu bir hikaye. Filmdeki gibi mutfağa geçip, bir şeyler yapmak istiyorsanız. Bugün ben mercimek köftesi yaptım. Şimdi kendi tarzımda hazırladığım mercimek köftesinin tarifini sizlerle paylaşayım.  

Mercimek Köftesi Tarifi

Burnt (Çok Pişmiş) ve mercimek köftesi

Malzemeler

1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı kırmızı mercimek 2,5 su bardağı su 3 orta boy soğan 1 küçük demet maydanoz 1 küçük demet dereotu Birkaç yaprak roka, tere, marul, taze nane. 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı salça Kırmızı pul biber, isot, karabiber, sumak, tuz  ve limon suyu.  

Hazırlanışı

Mercimekleri yıkayıp tencereye koyup üzerine suyu dökün. Yumuşayana dek haşlayın. Bir taraftan ince bulgurları yıkayın ve süzün. Bir kenarda bekletin. Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağ ile pembeleşene kadar kavurun. Üzerine salçayı ekleyip karıştırın. Sonra baharatlari ve tuzu ekleyin. Mercimekler haşlandığında üzerine ince bulguru ilave edin. Soğan ve salça karışımını üzerine ekleyip karıştırın. İnce doğranmış yeşil malzemeleri ekleyin. Limon suyunu da ekledikten sonra marul yaprakları ve nar ekşisi ile servis yapabiliriz. Afiyet olsun 🙂    

Esra Öz