Bolonez soslu kuskus 9 ay ve sonrası

Bolenez soslu kuskus

Bolonez soslu kuskus 9 ay ve sonrası

Malzemeler

1 küçük boy havuç
1 küçük boy soğan
½ orta boy kabak
1 sap kereviz
2 büyük boy domates
1 yaprak fesleğen
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 baş sarımsak
250 gr. yağsız kuzu kıyma
2,5 su bardağı et suyu
2 su bardağı kuskus
2 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi

Hazırlanışı

Yanmaz tavaya sızma zeytinyağı koyulur, küçük doğranmış soğan, kereviz sapı, havuç, kabak, sarımsak eklenir, 5 dk. sotelenir. İçine kıyma ve domates rendesi ilave edilir 15-20 dk. kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.
Ayrı bir tencerede kuskus 2,5 su bardağı kaynamış et suyu ile haşlanır ve haşlandıktan sonra süzülür.
Sos blenderdan geçirilir arzu edilirse ince kıyılmış taze fesleğen eklenir. Haşlanmış ılık kuskus ve kaşar peynir ile karıştırılarak servis edilir.

Dr.Gülşah Güven’in Önerisi

Kuskus yerine tam buğday unu ile hazırlanmış makarna da kullanılabilir.
1 yaş üstü için çok az tuz ilave edebilirsiniz. Sebze sevmeyen çocuklara bu tarifte yoğun et ve domates tadı hakim olduğundan, fark ettirmeden sebze yedirmek mümkündür.
Çocuğunuz için karbonhidrat, protein ve sebzeyi aynı anda dengeli olarak verebileceğiniz doyurucu, besleyici güzel bir tariftir.

 

 

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca Narenciye Tanıtım Grubu için hazırladığı, İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır. Ayşe Nil Dinler İngilizce, İtalyanca ve Japonca bilmektedir.