Bolonez soslu kuskus 9 ay ve sonrası

Bolenez soslu kuskus

Bolonez soslu kuskus 9 ay ve sonrası

Malzemeler

1 küçük boy havuç
1 küçük boy soğan
½ orta boy kabak
1 sap kereviz
2 büyük boy domates
1 yaprak fesleğen
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 baş sarımsak
250 gr. yağsız kuzu kıyma
2,5 su bardağı et suyu
2 su bardağı kuskus
2 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi

Hazırlanışı

Yanmaz tavaya sızma zeytinyağı koyulur, küçük doğranmış soğan, kereviz sapı, havuç, kabak, sarımsak eklenir, 5 dk. sotelenir. İçine kıyma ve domates rendesi ilave edilir 15-20 dk. kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.
Ayrı bir tencerede kuskus 2,5 su bardağı kaynamış et suyu ile haşlanır ve haşlandıktan sonra süzülür.
Sos blenderdan geçirilir arzu edilirse ince kıyılmış taze fesleğen eklenir. Haşlanmış ılık kuskus ve kaşar peynir ile karıştırılarak servis edilir.

Dr.Gülşah Güven’in Önerisi

Kuskus yerine tam buğday unu ile hazırlanmış makarna da kullanılabilir.
1 yaş üstü için çok az tuz ilave edebilirsiniz. Sebze sevmeyen çocuklara bu tarifte yoğun et ve domates tadı hakim olduğundan, fark ettirmeden sebze yedirmek mümkündür.
Çocuğunuz için karbonhidrat, protein ve sebzeyi aynı anda dengeli olarak verebileceğiniz doyurucu, besleyici güzel bir tariftir.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.